Historie SV de Aanleg

Geschiedenis schietvereniging de Aanleg

Op 24 juli 1951 werd de schietvereniging opgericht. Dit gebeurde in cafe te Sligte ( nu de Domme Aanleg)  te Barlo gemeente Aalten.

In een voorlopig bestuur werden gekozen de heren H. Onnink (voorzitter), J. Lubbers (secretaris), en H. te Sligte (penningmeester). Er werd met twaalf leden gestart.

Er werd besloten om zich aan te sluiten bij de Aaltense schietbond. Op 17 september 1951 werd het voorlopige bestuur definitief gekozen en aangevuld met de heer Joh, Onnink als algemeen adjunct.

In 1952 was het leden aantal al gegroeid tot 25. De contributie was destijds F 0.60 per maand en op 1 augustus 1970 was dit gegroeid tot F 1.50 per maand.

Er werd in de competitie meteen goed geschoten door de Aanleggers want in het eerste competitie jaar werden het 1e, 2e, en het 3e kampioen in hun klasse. Pas jaren later in het seizoen 1975-1976 werd dit kunststukje herhaald. Waardoor het 2e promoveerde naar de hoofdklasse waarin zij het ook tegen het eerste van de Aanleg uit moesten komen. Dit was nog niet voorgekomen in het vijfentwintig jarig bestaan van de vereniging.Dit mocht overigens maar één jaar duren het 2e degradeerde en moest het volgende seizoen een klasse lager uitkomen. Het 1e werd dat seizoen wederom kampioen in de hoofdklasse. Dit deden ze in het seizoen 1979- 1980 nog een keer. Daarna duurde het 20 jaar voordat er weer een kampioenschap in de hoofdklasse behaald werd.

In 1956 schoot het Aanleg lid Jan Houwers in de wedstrijd de Aanleg 1 – Ons genoegen 1 120 punten. Daarmee is hij de eerste schutter in de bond die de maximum aantal punten schoot.

Het leden aantal was in de jaren ’70-’80 zo’n 45 schutters midden jaren ’90 zelfs ruim 70. Anno 2010 hebben we een kleine 60 leden. De aanleg komt uit met 9 teams waarvan 2 dames teams.

De vereniging bestaat al 60 jaar en even zo lang schiet men al in dezelfde locatie cafe - restaurant de Domme Aanleg in Barlo gemeente Aalten. Vroeger moest men over de bar schieten om de gewenste 9 meter schietafstand te halen, nu schiet men op veilige banen in  de daarvoor ingerichte zaal.

Het materiaal is tegenwoordig ook veel beter als toen, schoot men vroeger met de huis-tuin en keuken knik buksen. Nu schiet men met hypermoderne 4,5, mm wedstrijdbuksen waar je alles op af kunt stellen naar de wensen van de schutter.

Wat wordt er geschoten,

De aanleg is aangesloten bij de Aaltense schietbond. Men schiet hier met 4,5, mm luchtbuksen met open vizier op kaarten die op 9 meter afstand staan. De kaart bestaat uit 6 rozen waarvan er 5 tellen 1 roos is voor een proefschot. Het hoogste op een kaart is een 12. Je schiet 2 kaarten per schutter per wedstrijd. Dus totaal kun je per schutter maximaal 120 punten scoren. Een team bestaat uit 5 schutters en je schiet om en om met de tegenstander.  Je schiet tegen 7 andere teams in een klasse 1 keer thuis en 1 keer uit dus 14 wedstrijden in een seizoen.

Dit zijn over het algemeen spannende wedstrijden waar gezelligheid en sportiviteit hoog in het vaandel staan.

Alters und Behindertengerechter Badumbau Badezimmer Dekoration Badezimmer für ältere Menschen Badezimmer für ältere und körperbehinderte Menschen Badumbau Behindertengerecht barrierefrei gestaltetes Badezimmer Barrierefreies Bad Behindertengerechter Ebenerdigen Dusche Komplettsanierung Pflege & Barrierefreiheit Pflegegrad erhalten Sie 4.000 € Zuschuss Pflegekasse Toiletten Dekoration
George karelias satin al Marlboro double fusion satin al Marlboro touch aqua satin al Djarum black satin al Captain black dark crema sigara satin al Toscanello limoncello puro satin al Puro satin al Tutun satin al
web tasarim ucuz web sitesi siteni yukarı çıkar istanbul web tasarım İnternet Reklam hizmetleri uygun web tasarımcı uygun web sitesi seo hizmetleri